Prvi specijalizirani centar za holističku detoksikaciju

Kako se riješiti candide jednom zauvijek?

Promjena načina prehrane i mjesec do dva anticandida dijete uz kombinaciju postupaka koji pomažu detoksikaciju organizma, moguće je riješiti problem prekomjernog rasta candide.

Korisno je upoznati prokušane koncepte, postupke i preparate. Za rješavanje kroničnih tegoba koje svakodnevicu čine teškom, potrebno je informirati se i uložiti nešto truda. Vrijedi upoznati kako djelovati na oporavak crijevne flore i sluznice, koristiti pouzdane prirodne preparate i postupke (čišćenje crijeva, vaginalna ispiranja, čepići, vaginalete), supstituirati nedostajuću crijevnu floru (što nadilazi već svima poznate acidofilus i bifidus kulture), primijeniti postupke za detoksikaciju organizma, a kada da je to potrebno odlučiti se koristiti i pomoć liječnika i konvencionalnih antimikotika.


Gljivice se hrane ugljikohidratima. U ugljikohidrate spadaju šećeri, škrob i vlakna. Vlakna su neprobavljiva, što znači da ne ulaze u krvotok i ne podižu šećer u krvi kao što to čine šećeri i škrob. Glukoza i fruktoza su vrste šećera od kojih gljivice najčešće žive, zato je važno ograničiti unos ugljikohidrata. Smanjeni unos ugljikohidrata nadoknađuje se povećanim unosom zdravih prirodnih masnoća. Obrok bi se trebao sastojati od proteinskog djela (meso, riba, jaja) i povrća uz masnoće u kojoj se priprema hrana.

Anticandida dijeta koja isključuje šećere i bijelo brašno ali sadrži brašno cjelovitih žitarica, rižu i sl. nije potpuno učinkovita jer se sve žitarice sastoje od škroba koji je čista glukoza. Obroci bi trebali biti raznovrsni i nije ih dobro ponavljati više dana za redom.


Saznajte više o candidi, popratnim simptomima, mehanizmima širenja te njenom utjecaju na zdravlje i kvalitetu života

Saznajte više o anticandida-detox programu Candida Control


U tekstu niže, pronaći ćete neke od općih smjernica za pomoć kod prekomjernog rasta candide.

Protokol protiv candide

Zamjena za određenu hranu

Brašno se može zamijeniti svježe mljevenim orašastim plodovima i sjemenkama, kokosovim brašnom i psyllium praškom. Mliječne proizvode najbolje je izbaciti jer se oni dobivaju drugačijim postupkom, a ne prirodnom fermentacijom kao kefir koji je dozvoljen. Procesom fermentacije se teško probavljivi sastojci iz mlijeka (laktoza i kazein) razgrađuju. Zamjenu za mlijeko može se raditi od mljevenih badema. Kao zamjenu za krumpir mogu se koristiti miksani karfiol ili brokula, a umjesto tjestenine mogu se narezati rezanci od tikvica ili patlidžana. Hranu je najbolje pržiti na maslacu ili još bolje na svinjskoj masti koja sadrži oleinsku kiselinu, vrlo zdravu masnu kiselinu koja pomaže radu srca i koja je povezana s manjim razinama lošeg kolesterola. Kruh se može peći od mljevenih orašastih plodova i sjemenki (sezamove i lanene sjemenke, bademi, lješnjaci..) Salate se mogu raditi od dozvoljenih ulja s malo soli i sokom od limuna umjesto octa.

Neke osobe ne raspoznaju glad od žeđi, ako niste sigurni pokušajte prvo s vodom. Anticandida režim prehrane ne ograničava količinu hrane, već samo vrstu hrane. Jedite kad god osjetite glad i jedite koliko treba dok ne osjetite da ste siti. Namirnice koje bi trebalo obavezno uvrstiti u prehranu za vrijeme trajanja anticandide dijete su kokosovo i maslinovo ulje, češnjak, domaći kefir, kiseli kupus i alge.

Nemojte se odricati hrane, samo je mudro birajte!

Dodaci

Hrana koju je potrebno izbaciti za vrijeme trajanja anticandida dijete

Hrana koja je dopuštena za vrijeme trajanja anticandida dijete

Nakon što prođete dijetu i preko testova provjerite trenutačno stanje, postepeno vraćajte neke od namirnica u prehranu (korjenasto povrće, voće, mliječne proizvode).

Uistinu nema potrebe da na ovoj dijeti budete gladni.