Prvi specijalizirani centar za holističku detoksikaciju

Dobrobiti provođenja detoksikacijskih postupaka

Bilo da se detoksikacija provodi kao terapijska , kozmetička ili preventivna mjera, ili da se pak izvodi pridavajući više važnosti fizičkom čišćenju od mentalnog, emocionalnog ili duhovnog, dobrobiti koje time nastaju međusobno su isprepletene.

Primjerice, ako se provodi isključivo detoksikacija tijela, osim benefita na fizičkoj razini, pozitivne promjene osjetit će se i na ostalim razinama. One tada neće biti jednako intenzivne kao što bi bile da se ciljano radi detoksikacija na drugim nivoima, no svakako će ostaviti svoj pozitivan trag. Sve je povezano i isprepleteno, stoga pozitivne promjene koje nastaju uslijed procesa detoksikacije nikada nije moguće staviti u strogu grupaciju prema razinama.

Odvođenjem toksina i drugih metabolita koji proizlaze iz biokemijskih i metaboličkih funkcija unutar tijela, jača se imunološki sustav koji je glavna crta obrane cjelokupnom zdravlju. Čišćenjem se oslobađaju nakupljeni viškovi, rasterećuje se organizam i pomaže u uklanjanju uzroka, što omogućuje brži oporavak, obnovu i jačanje vlastitih obrambenih snaga čime se ispravlja šteta izazvana toksičnim opterećenjem.
Jačanjem procesa izlučivanja tj. izvoza otpadnih tvari i smanjenjem uvoza štetnih tvari stvaraju se uvjeti za samooporavak. Kada se tijelu olakša izvoz toksičnih produkata, osiguraju neophodni prehrambeni elementi kako bi se pokrenuli metabolički procesi u kojima će se riješiti virusa, bakterija i drugih otrova, ono nam kao zahvalnost vraća dobro zdravlje.

Detoksikacijom se osigurava visoka razina energije tijekom cijelog dana, poboljšava se koncentracija i produktivnost, jača se imunološki sustav, pridonosi općem boljem osjećanju, jačaju se vlastite snage za obnovu te produžuje životni vijek. Osim toga, postižu se i brojni pozitivni učinci kod kožnih tegoba, prekomjerne tjelesne težine, kiselosti organizma, kroničnog umora, alergija, stresa, intoksikacije organizma, opstipacije i nadutosti, hormonalne neravnoteže, artritisa i raznih upalnih i bolnih stanja, celulita, neugodnog zadaha i mirisa tijela i brojnih drugih stanja izazvanih unutarnjom neravnotežom.

Također detoksikacija donosi i benefite u usporavanju procesa starenja, postizanju dubokog osobnog mira u sebi, budi i jača osjetila, pridonosi kvalitetnijim međuljudskim odnosima i boljem razumijevanju samog sebe, jača samopouzdanje i potiče duhovni razvoj.

To je prirodna mjera koja pruža cjelovitu okrjepu, revitalizira tijelo, regenerira ga izvana i iznutra te budi svijest o vlastitom utjecaju na zdravlje i život. Kada je organizam čist, predstavlja nepresušan izvor čiste životne energije koja pruža istinsko zadovoljstvo, dobro zdravlje, dugovječnost i pozitivan stav u životu što je temelj za rast i napredovanje.

Vrste detoksikacije

U praksi, postoji klasifikacija detoksikacije na svrhu, nivoe i stupnjeve prema kojima se provodi. Odabir metoda, ritma i dodatnih postupaka ovisi o krajnjem cilju koji se želi postići. S ciljem što boljih rezultata, na samom početku važno je utvrditi u koju svrhu se detoksikacija provodi i gdje postoje najveće potrebe.

Saznajte više o vrstama detoksikacije

Odakle krenuti?

Prije nego se započne s detoksikacijom, u cilju što boljih i dugotrajnih rezultata važno je definirati svrhu, ciljeve, razine i stupanj na kojima će se detoksikacija provoditi te prioritete i redoslijed, nakon čega se može izraditi kvalitetan i odgovarajući detoksikacijski plan koji će dati najbolje rezultate.

Pri odabiru detoksikacijskih metoda u prvom redu ovisi trenutačno zdravstveno stanje osobe, prehrambene i životne navike, starosna dob, osobne želje i ciljevi te niz drugih čimbenika koje je nužno odrediti kroz detaljnu procjenu stanja. Svi dobiveni podaci utječu na izradu detoksikacijskog plana koji osigurava željene pozitivne promjene vodeći se prema unutrašnjem ritmu osobe.

Nakon što su postavljeni temelji za izradu detoksikacijskog plana započinje se s pripremama koje su sastavni dio uvoda u detoksikaciju. Priprema najčešće obuhvaća izbacivanje određene hrane iz prehrane s ciljem da se rastereti organizam i tako tijelo pripremi za prvu fazu detoksikacije.

Postoje određena pravila koja je važno poštivati pri provođenju detoksikacije. Osim poštivanja redoslijeda otvaranja pojedinih eliminacijskih kanala, važno je poštivati i niz drugih čimbenika koji zajedno utječu na sam proces čišćenja i postavljene ciljeve.

Tijekom procesa detoksikacije kontinuirano se prati stanje i napredak te ukoliko je potrebno vrše se korekcije. Ovo kontinuirano praćenje, sastavni je dio temeljitog detoksikacijskog procesa kojim se pokrivaju sve faze, od početnog stanja prije detoksikacije do završe faze i ostvarenih rezultata. Ovakvim pristupom omogućuje se maksimalna prilagodba osobi, njenom psihofizičkom stanju i životnim izazovima na koje nailazi.

Cjeloviti proces detoksikacije sastoji se od sedam jednako važnih faza

Sve navedene smjernice mogu pokazati put, no ipak želja da se taj put slijedi dolazi iz unutrašnjosti same osobe. Vjerujemo da u svakoj osobi čuči želja da živi bolje i osjeća se bolje.
Osjećate li i Vi tako, možda je to vaš poziv vama da na taj put krenete upravo sada.

Rezervirajte termin za stručno savjetovanje