Prvi specijalizirani centar za holističku detoksikaciju

Toksična oštećenja

„Sve bolesti dolaze zbog toksičnosti“
I.Mechnikov

Ruski biolog Ilya Mechnikov, uspostavio je i razradio teoriju o starenju kao posljedici patološke fagocitoze živčanih i drugih oslabljenih stanica. Pri tome, dokazao je da do toga dolazi zbog intoksikacije produktima bakterija u debelom crijevu. Za ovo istraživanje dobio je Nobelovu nagradu za medicinu još davne 1908.god.

Čovjek, njegov organizam i vlastiti sustav za detoksikaciju je pod sve većim pritiskom zbog ozbiljnog okolišnog onečišćenja i nedostatka zdrave i prirodno uzgojene hrane. Tempo svakodnevice dodatno dolijeva ulje na vatru.

To zapravo znači da je uvelike porasla razina egzotoksina, toksina koji u organizam dolaze iz vanjske sredine putem zraka, hrane i vode. Osim toga, u našem organizmu stvaraju se i endotoksini koji su nusprodukti metabolizma. Endotoksine također u organizmu izlučuju i bakterije i gljivice što izaziva stanična oštećenja. K tome svemu, čovjek se udaljio od prirode koja je njegovo stanište i iz koje može najlakše učiti i hraniti se. Bez obzira koliko se netko dobro snalazio u modernom životu, taj zov je u svakom čovjeku i ne smije se zanemariti, kod nekoga će on biti prigušeniji dok će kod nekih osoba biti poprilično jak, ali on uvijek postoji.

Iz svega ovog je razvidno da je svako opterećenje sustava u porastu, dok zbog velikog opterećenosti sustavi za samočišćenje i obnovu sve više slabe. U odnosu na prije 100 godina, danas se i do 1000 puta više toksičnih i otrovnih tvari nalazi u organizmu. Stoga, ne čudi podatak da je sve manje osoba bez poteškoća sa zdravljem.

Iako je potpuno nerealno funkcionirati u takvim uvjetima tijela se još uvijek na sve moguće načine nastoje boriti protiv tog kaosa. Kaos djeluje iscrpljujuće i stvara gubitak veoma važnog osjećaja- sigurnosti. Kada čovjek izgubi osjećaj sigurnosti aktivira se prirodni mehanizam za preživljavanje "bori se ili bježi". To dodatno iscrpljuje živčani sustav i vodi narušavanju prirodnog bioritma. Sve je uredu ako to traje nekoliko dana u normalnim životnim uvjetima, no stalna izloženost i aktivacija tog mehanizma rezultira gubljenjem prirodnog bioritma te se čovjek pretvara u „mašinu“. Niti jedna mašina ne može održavati sama sebe, uvijek mora imati nekoga sa strane tko će pomagati. Više nego ikada je važno ne dovoditi se do tog gotovo nepovratnog stanja.

Kako tijelo uvijek nastoji sebe zaštititi, toksične tvari koje ne može izlučiti, pohranjuje u masno tkivo i kosti kako bi spriječilo izravno trovanje te dolazi do upalnih stanja. Oslabljen organizam ne može apsorbirati vitamine i minerale što utječe na njihov deficit te stvara niz drugih poteškoća. Kako u hrani koju danas jedemo nedostaju važne hranjive tvari, ovo postaje sve veći problem današnjice. Ljudi su pretili, a u isto vrijeme ozbiljno pothranjeni što vodi u potpuni disbalans i narušeno prirodno stanje. Kada se na to doda i nedostatak kisika u stanicama, slabih mehanizama čišćenja, nakupljanje toksina,pretjerana kiselost organizma, dehidracija, emocionalni šokovi, brige, nedovoljno sna koje je vrijeme za odmor i samoobnovu, premalo kretanja i mnogo drugih poteškoća na koje suvremen čovjek nailazi teško se nalazi put koji bi vodio van iz ovog zastrašujućeg labirinta.

Rezultat vremenom postaje i više nego očit, povećan je broj osoba s kroničnim i neizlječivim bolestima, neurološkim i psihičkim poremećajima.

Od velike je važnosti uvidjeti da velika većina bolesti i poteškoće s kojima se suvremen čovjek suočava nastaju kao posljedica;

Svaka od njih vode u jednom smjeru – poremećaju samoregulacije.
Da bi sustav od kaosa krenuo prema negentropiji, odnosno unutarnjem uređenju i tako stvorio uvjete za samoodržavanje, na prvom mjestu kao logično rješenje nalazi se čišćenje.

Fokusira se na stanično i međustanično čišćenje, jačanje imunološkog sustava i zaštitu stanica od kemijskih oštećenja. Organizam koji sam sebe ne čisti, postaje stanište brojnim štetnim virusima, bakterijama i gljivicama, a kada dospiju u krvotok šire se i narušavaju vitalnost i drugih organa i organskih sustava. Zbog toga je važnost staviti fokus na sva polja istovremeno, a odlučnost na tom putu, kao i vjera, dosljednost i odgovarajući plan čišćenja dodatno osiguravaju pozitivne promjene i vraćanje svom prirodnom ritmu.

Rezervirajte termin za stručno savjetovanje