Prvi specijalizirani centar za holističku detoksikaciju

Eagle’s Flight by MW

"Naš prvi učitelj je naše vlastito srce."
~ Native American Proverb Cheyenne Cheyenne

Ponekad se čini kao da na naš život utječe sve drugo i svi drugi, a ponajmanje mi sami. Želimo li ostvariti svoje snove, ideje, potrebna nam je šira slika, snaga i vlastiti unutarnji vodič.
Međutim, često zbog nebrige o svom biću, zbog silnih uvjerenja koja nosimo od najranijih dana, zbog okoline i sve prisutnijeg nametanja raznih pravila, kao rezultat dolazi do nedostatka kontakta s unutarnjim vodičem. U tim uvjetima, nutarnji vodič nema drugog izbora nego umiriti se, pritajiti i čekati poziv - trenutak kad postanemo spremni.

To što se svako jutro umijemo, odemo na posao, brinemo za obitelj, ne znači da svjesno i povezano hodamo kroz život, ne znači da hranimo svoju bit, a tome ponajviše svjedoči unutarnje zadovoljstvo sobom i svojim životom. Ako znamo da se tijelo čisti od nakupljenih toksina, onda se um treba prazniti od misli i uvjerenja, a emocije od trauma.

Svako potiskivanje bilo koje razine postojanja obrnuti je proces i vodi suzbijanju vitalnosti. Kad smo u kontaktu s tijelom, umom i duhom, svaki dio pridonosi našem poimanju i ostvarenju sebe. U kontaktu možemo biti samo ako je većinski dio bića slobodan, živ i ispoljava se. Orao simbolizira unutarnjeg vodiča i govori o procesu promjena koje prolazimo u nekom trenutku života, a mnogo puta one su nužne ako želimo proširiti vidike, raširiti krila i napredovati u bilo kojem aspektu života. Orao je naša bit, naša esencija, srž odgovorna za sve što nam se u životu događa.

Eagle’s Flight temelji se na starim znanjima Medicinskog kotača, a zadatak mu je da kroz intenzivni dvodnevni program buđenja Orla u sebi, osobu potakne na razumijevanje, pronalazak svrhe i življenje svoje biti. Cilj programa je uključiti sve četiri dimenzije postojanja i spojiti/sastati ih na jedno mjesto, što rezultira općim osjećajem cjelovitosti i unutarnjeg mira.

"Kada znate tko ste; kad je vaš zadatak jasan, a vi gorite povezani s unutarnjom vatrom neraskidive volje; nema hladnoće koja može dotaknuti tvoje srce, nema poplave koja može umanjiti tvoju svrhu. Vi znate da ste živi."
Chief Seattle, Duwamish (1780-1866)

Prema Medicinskom kotaču, da bismo to postigli, moramo osvijetliti zamračena područja, a niti naše esencije koje su dugo vremena bile zaključane i nekorištene, moraju izaći na slobodu i svoje prve korake učiniti u sigurnom, mirnom i podržavajućem okruženju. Mir i tišina su upravo ono što svima najviše nedostaje, a što je ključ za postizanje kontakta. Bez kontakta nemoguće je prijeći na drugu stranu obale. Slika koju iz daljine dobivamo mutna je, nejasna i često iskrivljena, uzdižući se mijenja se perspektiva, dolazi se do novih spoznaja i životnih puteva.

"Vjerujem da bi se mnogih nevolja spasili, ako bismo više otvorili naša srca."
Chief Joseph

Svjesnom odlukom i promjenom percepcije, svaka osoba može postići drastične promjene u sebi, na sebi i u svom životu. Tijekom dva dana trajanja programa i unutarnjeg čišćenja, uzimaju se minimalne količine hrane kako bi tijelo bilo spremnije za rad na višim razinama. Tada je spremnost davanja jednakog prostora za bivanje svakoj razini najvišeg intenziteta, što potiče uravnoteženost sustava te unutarnji glas postaje jasniji, odnosno osoba ga postaje sposobnija čuti. Osoba uči kako stvarati stanje kontakta, uči ostajanju u kontaktu što utječe na osobu u vidu da postaje smirenija, opuštenija, a uz jasne vizije i čiste misli, lakše donosi važne odluke.

U čovjekovoj biti je da teži povezivanju, pronalasku i popunjavanju praznina, a Eagle’s Flight je unutarnje putovanje i putovanje života koje vas vraća kući/Izvoru. Ono osvjetljava taj put, donosi razumijevanje, nove uvide i život čini smislenijim. Oslobađaju se i čiste unutarnje nakupine emocionalnih trauma i uvjerenja koja osobu sputavaju da prihvati vlastitu moć u kreiranju vlastitog života. Ovakvom brigom o svom biću, hranimo našeg unutarnjeg vodiča jer to je njegova svrha, a zauzvrat on nam daje prijeko potrebne resurse za upravljanje vlastitim životom.

Ovaj program posebno je namijenjen osobama koje istinski žele zaokret u životu , osobama koje osjećaju da nisu u kontaktu sa samim sobom, da im nešto nedostaje, da su pod stresom, imaju poteškoće u raznim područjima života, donošenju odluka i postizanju unutarnjeg mira.

Eagle Medicine

Postoje mnoge legende koje govore da orao ima moć iscjeljenja i zato su se njegova pera koristila za povezivanje snage i mudrosti duha, bez čega nema cjeline. Svako pleme imalo je svoje legende o orlu, a dali je slučajnost ili ne, sve one bez obzira na velike udaljenosti između plemena –identične su. Vjerovalo se da je orao veza čovjeka i više svijesti te da svaka osoba u sebi nosi svoga Orla. Ulaz u to mjesto smatralo se sjecištem osjećaja i percepcije.

Prema Medicinskom kotaču orao simbolizira onog koji spaja ono što je nepovezano. Živi u ravnoteži s nebom i zemljom, zbog čega ima mogućnost vidjeti skrivene duhovne istine. Uzdižući se iznad materijalnog može vidjeti duhovno, posjeduje sposobnost da vidi cjelinu, čitav kotač, čitav život i zbog toga se smatra vodičem i učiteljem. Najbliži je višim svjetovima zbog čega može vidjeti prošlost, sadašnjost i budućnost na jednom mjestu. Ujedno predstavlja veliku snagu i ravnotežu, vezu s višim istinama, intuicijom, a u indijanskoj kulturi smatrao se i simbolom časti, hrabrosti, ljubavi, prijateljstva te najčvršćom vezom između svjetova.

Za Indijance, potraga za vizijom bila je dio svečanosti, a raznim tehnikama tijekom nekoliko dana izolirani od ostatka plemena uspostavljali su kontakt s prirodnim duhovnim silama koje su ih vodile kroz ubrzani osobni rast i ostvarenje svojih potencijala.

Promjene donose darove

Orao čovjeka uči da je u redu koristiti mudrost i hrabrost, da je posve u redu biti mudar i da su promjene u životu neizbježne te da je potrebno pronaći hrabrost da se tim promjenama ne opiremo. Sloboda koju orao ima, dar je za hrabrost, mudrost i odgovornost. Legende koje su se prenosile s koljena na koljeno objašnjavale su određene životne faze čovjeka. U vrijeme kada je čovjek živio u puno većem skladu s prirodom, odrastanje, faze života i samu smrt mogao je objasniti samo mitovima i legendama poput ove;

Orao može živjeti koliko i čovjek, međutim orao oko polovice svog života, a između 30-te i 40-te godine mora proći put bolnog „umiranja“. Baš poput čovjeka, i orao u tom trenutku mora donijeti tešku odluku – želi li dug i ispunjen život ili krenuti na put preranog odumiranja.

Kada orao uđe u srednje godine, njegovo se tijelo počinje mijenjati; dugim kandžama više ne može loviti hranu, dug i oštar nos mu postaje savijen, a stara i teška krila zbog zbijenih pera, zapinju za prsa što mu onemogućava let. Tada mu preostaju samo dvije opcije: umrijeti ili proći kroz bolan proces promjena koji traje 150 dana.Taj proces od njega zahtijeva da odleti u osamu na vrh planine, sjedne u gnijezdo gdje svojim kljunom počinje kljucati kamen sve dok mu kljun ne otpadne. Nakon što kljun otpadne, orao čeka da naraste novi kljun kojim će trebati iskljucati stare kandže. Kada narastu nove kandže, orao počinje kljucati i svoja otežala stara pera. Nakon što prođe dugih pet mjeseci i tzv. ponovno rođenje, orao je spreman poletjeti i živjeti još 30 tak godina.

Mit o orlu govori o promjenama koje se događaju u svakome od nas u određenoj životnoj dobi. Mnogo puta, kako bismo napredovali moramo zakoračiti u proces promjena, odmaknuti se, uzeti vrijeme za sebe i svoju obnovu kako bi se riješili starih trauma, štetnih navika i tako povratili snagu te ponovno poletjeli u život.

Orao predstavlja stanje milosti koji se postiže kroz unutarnji rad, razumijevanje i donošenje mudrih odluka prolazeći kroz niz životnih ispita dokazujući svoju unutarnju snagu.To znači da nam život daje prilike u kojima ćemo sami odlučiti želimo li živjeti ili nam je dovoljan samo život. Orao u nama želi slobodu, želi osjetiti radost života - želi živjeti. Probudite ga.

Rezervirajte Vaš termin