Prvi specijalizirani centar za holističku detoksikaciju

Meditation 4 in 1

Najvažniji sastanak u životu je sastanak sa samim sobom

Vjerujemo da ne postoji osoba koja bi poželjela svaki dan jesti istu hranu, tijelo koje bi željelo svaki dan ponavljati identične pokrete, niti duša koja bi žudjela ostati skrivena i živjeti u sjeni. Otprilike ovako suvremen čovjek provodi većinu svojih dana. On to ne želi, ali s druge strane osjeća da na neki način mora. Ne može van iz vrtloga svakodnevice što izaziva veliki stres i frustraciju.

Stres – bolest današnjice

U vremenu smo u kojem vlada epidemija straha, zabrinutosti i nesigurnosti – sve to luči hormone stresa, stvara kiselost u organizmu, slabi imunitet i povećava sklonost obolijevanju. Prema istraživanjima, procjenjuje se da je 70-90 % današnjih bolesti povezano sa stresom. Stres je neizbježan dio današnjeg ubrzanog načina života. Dobar, poticajan stres ravnoteža je između uzbuđenja i opuštanja koja nam pomaže da se koncentriramo, usmjerimo i postignemo ono što želimo. Loš stres je neprestani stres i neprekidno uzbuđenje, nervoza, strah ili napetost. Kad loše njime upravljamo i ignoriramo ga, može nanijeti nepopravljivu štetu.

Nova grana moderne medicine, psihoneuroimunologija otkriva utjecaj uma na biokemiju tijela, a s tim i utjecaj na zdravlje i bolesti. Želudac, odnosno cijeli probavni sustav jako je osjetljiv na emocionalno-mentalne neravnoteže, a hrana konzumirana pod stresom ne može se adekvatno probaviti pa postaje teret tijelu truleći i taložeći se u crijevima. Stres je pravi tihi ubojica suvremenog čovjeka i prijeko je potrebno naučiti alate kako bi se znali s njim nositi.

Bez umnog kaosa, lakše dišemo, govorimo i djelujemo

Uistinu puno možemo učiniti sami za sebe ukoliko bismo redovito održavali kontakt sa svojom unutarnjom istinom, a s kojom lakše možemo razumjeti život i njegove izazove. Nauči li se zadržati unutarnji mir, mirnija će biti i vanjska stvarnost, a time život postaje ugodniji, razumljiviji i kvalitetniji. Bit svega je zadržati čistoću uma, kako ne bi dolazilo do nepotrebnih bolnih emocija i njihovog kemijskog utjecaja na organizam.

Ciklus meditacija za tjedno otpuštanje i povezivanje s Izvorom uz jedinstven pristup, kreiran prema istinskim potrebama tijela, uma i duha, doslovce predstavlja inspirativno izmjenično druženje sa samim sobom. Mjesečni ciklus kroz izmjenu meditacija za tijelo, um i duh, predstavlja proces kroz koji unutarnje ja otkriva svoju anatomiju te tako upoznaje i stvara novi odnos s dotad skrivenim dijelovima. Ovakav ciklus meditacija osigurava svim nivoima istovremeno prijeko potrebnu hranu i predah od svakodnevice što omogućuje pogled na život iz druge perspektive.

Ovaj svojevrsni trening tijela, uma i duha služi pročišćavanju, osvježavanju i učenju. Spoznavajući svu raznolikost u sebi i oko sebe, služi kao praktičan vodič u svakodnevici koji osigurava smirenost, balans, kreativnost te osjećaj što je za nas u nekom trenutku dobro, a što ne. Pri tome, dobivamo i čitav spektar pozitivnih utjecaja na fizičko tijelo jer naučenim alatima svjesno možemo utjecati da se ne izlažemo nepotrebnoj aktivaciji simpatičkog dijela živčanog sustava. Osim toga svjesno, duboko trbušno disanje povećava nivo kisika u stanicama što smanjuje kiselost organizma i donosi više energije.

Vlastitim povezivanjem smanjuju se nepoželjna emocionalna stanja poput nervoze, bijesa, tjeskobe, a ako smo mirniji sa sobom, lakše možemo razumjeti druge ljude, njihove motive, ponašanje i način razmišljanja što uvelike pomaže u ostvarivanju skladnih odnosa.

Meditirajte s nama, svake srijede u 18 sati - Vaš tjedni ritual otpuštanja i svjesnog življenja!

Pridružite nam se