Prvi specijalizirani centar za holističku detoksikaciju

Ceyet Therapy

Uz sve što je priroda čovjeku dala, glina je jedno od najvrijednijih i najmoćnijih sredstava korištenih u ljekovite svrhe već tisućama godina. Glina sadrži i do 75 različitih minerala koji utječu na svaku stanicu u tijelu, što objašnjava njena brojna ljekovita svojstva. Glavna joj je funkcija izvlačenje otrovnih produkata. Sitni kristali minerala iz gline imaju sposobnost da na sebe vežu nečistoće, masnoće i metaboličke otpadne produkte, iznoseći ih van tijela. Primajući na sebe štetne tvari, glina istovremeno otpušta oligoelemente (metale poput cinka, željeza, mangana...) i time pomažu obnovu i metabolizam stanica te ih opskrbljuje vitalnom energijom.

Spojili smo najbolje, odabrali najčistije, dozirali i tom sinergijom stvorili ritual s izbalansiranim i produženim terapijskim djelovanjem – Ceyet Therapy.

Prvi korak započinje pripremajućom masažom cijelog tijela sa specijalnim uljnim preparatima uz dodatak zelene montmorilonit-illit gline. Svaki sastojak ima važnu ulogu i zajedno pružaju početni željeni efekt. Mješavina uljnih preparata otvara pore, glina čisti i vrši blagi mehanički piling kože te započinje proces reminalizacije, dok masaža ubrzava cirkulaciju, čime se nježno aktiviraju mehanizmi čišćenja.

Ne možemo pogriješiti ako slijedimo Prirodu; Svevišnje pravilo je uskladiti se s njom; u tome je cijelo umijeće življenja
- Montaigne

Nakon što je prvi korak osiguran, drugi važan korak je nanošenje glinene paste na cijelo tijelo te potom umatanje tijela. Ljekoviti sastojci, prodiru dva-tri centimetra pod kožu, a potom se šire cijelim tijelom. Zahvaljujući specifičnoj površini montmorilonita, osim procesa adsorpcije (vezanja na površinu), odvijaju se i procesi apsorpcije (upijanja) štetnih tvari čime se postiže veći učinak čišćenja krvi, limfe i tkiva.To znači da koža još jednom prolazi kroz čišćenje, a radi otvorenih pora, minerali iz gline lakše prodiru u kožu te „nadomještaju“ koji mu nedostaju. Oblog glinene paste potiče prirodnu ljepotu, čisti kožu i odličan je saveznik u borbi s problematičnom kožom, smanjuje celulit i potiče gubitak masnog tkiva. Osim toga, glina je učinkovita pri uništavanju bakterija, pomaže kod infekcija, bolova, inhibira rast gljivice candide albicans te uklanja teške metale iz organizma. Zbog svih svojih svojstava, smatra se da glina posjeduje prirodnu inteligenciju vraćanja ravnoteže.

Za vrijeme opuštanja, dim suhe kadulje pridonijet će slobodnom protoku energije te poslužiti za pripremu sljedećeg koraka. Da bi se ljekovito djelovanje produžilo te da bi se koža nahranila i hidratizirala, tijelo se uranja u kupku od soli iz Mrtvog mora i eteričnih ulja. Soli iz Mrtvog mora bogate su magnezijem, kalcijem, kalijem, jodom, bromom i sumporom. Aktivni sastojci iz soli i eteričnih ulja u toploj kupki olakšano prodiru kroz kožu i dišne organe, čime se pomaže oslobađanje otrovnih viškova, protiv celulita, kod raznih infekcija kože, potiče se cirkulacija i zacjeljivanje te pomaže kod napetosti u mišićima i umora. Kao završni element rituala, slijedi hidromasaža. Mlazovi tople vode masiraju tijelo, potiču cirkulaciju i eliminaciju toksina iz organizma, učvršćuje se i poboljšava izgled kože, uklanjaju se bolovi te se postiže duboka opuštenost.

Spoj dubinske detoksikacije i opuštanja donosi niz dobrobiti za tijelo, um i duh. Dok se tijelo čisti, opuštanje smiruje um što pridonosi povezivanju sa svojim unutarnjim duhom.

Preporučuje se:

Pošaljite nam upit ili rezervirajte termin


Blato koje liječi

U sjeverozapadnom indijanskom plemenu, Ceyet znači jezero, a tajna iscjeljivanja „Ee-Wah-Kee“ ili blato koje liječi, bila je široko rasprostranjena. Glina ima dugu tradiciju korištenja u svim plemenima, koristila im je kao izvor hranjivih tvari, u ritualima, kod raznih stanja narušenog zdravlja, za ukrašavanje tijela, a i njome su se hladili za vrijeme vrućina. Imali su gotovo nevjerojatnu intuiciju za pronalazak izvora i prepoznavanja medija koji će pružiti podršku cjelokupnom zdravlju. Njena moć, prepoznata je i od drugih autohtonih naroda, Egipćana, Grka, domorodačkih plemena Australije i drugih. Kroz povijest, evidentirano je korištenje gline za vanjsku i unutarnju primjenu.

Montmorilonit u svom najčišćem obliku, Indijanci su smatrali najdragocjenijom glinom, zbog čega su često znali daleko putovati kako bi osigurali i opskrbili svoje pleme. Prema opsežnom znanstvenom istraživanju koje se odnosi na prehrambene navike Inka, konzumacija jestive gline bila im je uobičajena praksa. Postoje i spisi koji govore da su je koristili kao sapun, dok su je doseljenici u početku koristili kao mazivo za kotače svojih kola. Danas se pak, zbog brojnih znanstvenih istraživanja, vratila upotreba gline, a posebno je priznata živa ili aktivna glina – montmorilonit.

Riječ znanstvenika

Još od 1971. godine provedena su istraživanja koja govore o snažnom utjecaju gline ne rast gljivice candide albicans. U novije vrijeme, u istraživanju od 2009. g. potvrđeno je da glina snažno inhibira rast gljivica, što je objavljeno u Međunarodnom časopisu za fiziku, kemiju, geologiju i tehnologiju gline i minerala gline - Applied Clay Science.

Također, 2006. god. od strane znanstvenice V. Oyanedel-Craver i J.A Smith, proučavana je apsorpcija teških metala (olovo, živa, cink, kadmij) u glini. Dokazano je da većina vrsta glina ima znatne sposobnosti apsorpcije teških metala te kao takva predstavlja čisti, prirodni i siguran kelacijski postupak – terapija kojom se uklanjaju toksični teški metali. Glina ih pretvara u kemijski inertan oblik te ih iznosi iz organizma bez daljnje interakcije s tijelom. Smatra se da potiče regeneraciju crvenih krvnih stanica i liječenje anemije.

U znanstvenom institutu Weizmann u Izraelu, prof. Katchalsky Aharon uočio je da montmorilonit ima svojstvo upijanja prebiotičkih molekula. Djelujući kao katalizator, montmorilonit može izmijeniti strukturu jednostavnih molekula u dugačke polipeptidne molekule koje čine veze u proteinskom lancu te se smatra da su ta svojstva prouzrokovana mikromolekularnom strukturom gline. Znamo li da proteini u našem tijelu služe rastu i obnovi stanica te su uključeni u gotovo sve biokemijske procese u tijelu, možemo reći da je danas moć gline itekako podcijenjena.

Priroda nam je dala glinu - s razlogom.

Pošaljite nam upit ili rezervirajte termin