Prvi specijalizirani centar za holističku detoksikaciju

Clay & Sweat Indios

Uvjerenja drevnih Indijanaca uključuju koncept pročišćavanja, toplinu, znojenje, glinu, dim biljaka i dodir kao najvjernije pomagače na putu dobroga zdravlja. Smatrali su da višesatni rituali imaju mnogostruko jače djelovanje te da kroz to vrijeme čišćenja tijela, uma i duha osoba prolazi kroz samoiscjeljenje. Danas, kada je modernom čovjeku prijeko potrebna jača moć samoregeneracije, čini se da stare metode zauzimaju sve više mjesta u održavanju dobrog psihofizičkog stanja, a Clay & Sweat Indios to još jednom dokazuje.

Ritual se sastoji od tri koraka, a započinje odlaskom u infracrvenu saunu koja se od svih sauna smatra kraljicom detoksikacije. Pomoću dugih infracrvenih zraka postiže se zagrijavanje površinskog i dubinskog tkiva. Tijelo podiže temperaturu te dolazi do blage hipertermije, a potom tu stvorenu toplinsku energiju oslobađa putem znojenja. Tako postignutom dubinskom djelovanju, višak tekućine i otrovi iz tijela kreću se prema površini kože, a količina izbačenog znoja je dva do tri puta veća nego u ostalim saunama uz 20% više izlučnih štetnih produkata. Stimuliranjem tog mehanizma, tijelo se oslobađa od nakupljenih toksina, teških metala, pesticida unesenih hranom i drugih sintetičkih tvari iz dubljih slojeva masnog tkiva.

Nakon tuširanja i relaksacije, nanosi se specijalno blato od kaolina, crvene gline i ekstrakta koštica grožđa te se tijelo prekrije infracrvenom dekom kako bi se otvorile pore i postigla što veća moć upijanja ljekovitih sastojaka. Maska ima blagi termički učinak i djeluje pročišćavajuće, odstranjuje mrtve stanice s kože, toksine i suvišnu vodu iz tijela, a osim toga vrlo je hranjiva, ima snažno antioksidativno djelovanje te obiluje mineralima koji su neophodni za pravilno funkcioniranje metabolizma stanica. Osiguravajući tako dubinsku njegu, štiti od starenja, tonizira, umiruje, pomlađuje i potiče regeneraciju kože. Zahvaljujući ekstraktu sjemenki grožđa, koji sadrži jedan od najjačih antioksidanata pronađenih u prirodi, resveratrolu, čije je djelovanje i do 1000% jače od ostalih poznatih antioksidanata, a koji imaju sposobnost vezivanja i izbacivanja slobodnih radikala iz organizma, njegovo je djelovanje produženo jer se u tijelu zadržava i do tri dana. Stoga, ovaj ritual posebno se može preporučiti osobama koje su zbog životnog stila sklone nezdravim navikama.

Treći korak završava s tradicionalnim paljenjem suhog cedra i masažom na bazi badema i cedra koji je ujedno i jedna od posebno štovanih biljaka u indijanskoj kulturi. Masaža će dodatno potaknuti limfni i krvni optok čime se produžuje vrijeme čišćenja, dok će badem osigurati vlažnost kože, a osim toga ugodan miris dima djelovat će umirujuće i otkloniti nakupljeni stres. Zbog sposobnosti cedra koji je jak limfotonik ovo će djelovanje posebice koristiti za uklanjanje vode , bolova u mišićima i zglobovima te za tretiranje celulitnih nakupina, a posebno će pozitivan učinak ostaviti na problematičnu kožu zbog svog seboregulirajućeg djelovanja.

Nakon ovog cjelovitog pristupa, uz detox napitak i opuštanje, osjeća se potpuna preporođenost tijela, uma i duha. Tijelo je odmorno, a um mirniji i bistriji dok je koža je čista, zategnuta, glatka i svježeg izgleda. Za trajnije rezultate preporučuje se ovaj ritual izvoditi u ciklusu od šest do dvanaest ponavljanja u razmaku od jedan tjedan, koji će uz pravilnu prehranu pridonijeti ukupno boljem zdravlju i vanjskom izgledu, te boljem raspoloženju i većoj razini energije tijekom cijelog dana.

Dobrobiti:


Ritual ne mogu koristiti osobe koje imaju neku od kontraindikacija za odlazak u infracrvenu saunu.

Pošaljite nam upit ili rezervirajte termin