Prvi specijalizirani centar za holističku detoksikaciju

Deep Ivy Detox

U osnovi, celulit nije samo estetski problem nego predstavlja poremećaj cirkulacije različitog stupnja te je nedvojbeno rezultat načina života. Tijelo nije u stanju učinkovito „gospodariti otpadom“, odnosno prirodni mehanizam za čišćenje je usporen i ne održava balans između unošenja i iznošenja štetnih produkata, što pak rezultira povećanjem masnih stanica u vezivnom tkivu. Pa tako, promjer masne stanice s 1-2 milimetra, kod uznapredovalih faza celulita može iznositi i desetak puta više -tijelo jednostavno odgovara na način na koji s njim postupamo (dugotrajno sjedenje, manjak kretanja i nezdrava i neuravnotežena prehrana te stres). Stoga se s celulitom borimo na mudar način - spojem prirode i različitih tehnika za brzo i učinkovito rješavanje celulita i viška tekućine u organizmu!

Tretman započinje pripremajućom intenzivnom detoksikacijom pomoću suhog četkanja tijela prirodnim vlaknima. Ova se tehnika provodi još od davnina za čišćenje i uljepšavanje, a prvi ju je uveo finski liječnik Paavo Airola u svrhu poboljšanja zdravlja.To je najučinkovitiji postupak za oslobađanje od mrtvog sloja stanica kože, stimulaciju limfnog i krvnog sustava i izmjene tvari u potkožnom tkivu ključnih za tretiranje celulita.

Drugi korak sastoji se od dubinske masaže u kombinaciji s uljem i gelom na bazi bršljana, čime se postiže intenzivnija mikrocirkulacija i metabolizam kože i potkožnog tkiva te pojačava eliminacija vode i toksina iz stanica. Masaža pospješuje razgradnju celulita uz pomoć bršljana koji je jedan od najjačih prirodnih sredstava s anticelulitnim učinkom te učvršćuje i poboljšava tonus kože. Osim toga, doprinosi protuupalnim i antioksidativnim učinkom, a učinkovitost se pokazala i u pomoći protiv gljivica, bakterija i parazita. Svojim izvanrednim sastavom hrani tkivo i omogućuje bolju izgradnju zdravog potkožnog tkiva što je od velike pomoći u borbi protiv celulita. Po završetku masaže slijedi umatanje i infracrvena deka uz pomoć koje pore ostaju otvorene, a uslijed zagrijavanja tijela u dubinu tijelu daje mogućnost da se lakše izbori s nakupljenim toksičnim otpadom.

Potom slijedi detox napitak te ugodna tradicionalna kupka od bršljana i hidromasaža za potpuni ugođaj i učinak. Kupka također pospješuje cirkulaciju, putem koje se raznose vitamini, minerali i prijeko potreban kisik, smanjuje se kiselost organizma te se tijelo brže regenerira. Uslijed povećane proizvodnje elastina i kolagena koži se vraća zategnutost te zdrav i svjež izgled.

Za trajnije rezultate, uz zdravije životne navike preporučuje se ritual izvoditi 1-2 puta tjedno kroz 1-2 mjeseca, ovisno o stupnju celulita. Uz minimalne korekcije u vidu zdravije prehrane i kretanja, pridonosi se ukupno boljem zdravlju i izgledu, sprječavanju nastanka celulita i većem zadovoljstvu s vlastitim tijelom.

Dobrobiti

Pošaljite nam upit ili rezervirajte termin