Prvi specijalizirani centar za holističku detoksikaciju

Four Winds Purification Ritual

Sastoji se od kombinacije nekoliko snažnih različitih tehnika te ciljanih prirodnih i aromaterapijskih preparata za učinkovito uklanjanje toksina, smanjenje celulita, lokalizirane masti i viška tekućine. Vatra, voda, zrak i zemlja, četiri su elementa prirode, a kada ih čovjek koristi istovremeno, njihovo snažno pozitivno djelovanje se udvostručuje.

Prema drevnoj medicini, kroz četiri vjetra koja podrazumijevaju četiri elementa prirode (tijelo - zemlja, duh - vatra, emocije – voda i um – zrak), čije smo snage ujedinili kako bismo postigli vrhunske rezultate u čišćenju organizma, regeneraciji, oblikovanju tijela te slojevitoj i cjelovitoj obnovi. To su elementi pomoću kojih se postiže potpuna energetska ravnoteža i harmonija tijela i duha.

Ritual pomno prati, prilagođava se i usklađuje tjelesno- prirodne zakone ukomponirajući važne korake za potpuni dubinski učinak stvarajući harmoniju iznutra i izvana kroz;

Tretman započinje intenzivnom detoksikacijom pomoću suhog četkanja tijela s prirodnim vlaknima. Suhim četkanjem omogućuje se snažno čišćenje kože uz istovremeno poticanje detoksikacije unutarnjih organa. Ova se tehnika provodi još od davnina za čišćenje i uljepšavanje, a prvi ju je uveo finski liječnik Paavo Airola u svrhu poboljšanja zdravlja. To je najbolji način da se koža oslobodi mrtvog sloja stanica kože, da se stimulira limfni sustav i cirkulacija, potakne izmjena tvari u potkožnom tkivu te se pripremi za dubinsko čišćenje.

Odgovarajućim uljnim preljevom i zamatanjem u infracrvenu deku tijelu se daje snaga da se lakše izbori s nakupljenim toksičnim otpadom te pospješi eliminaciju. Ovaj korak uvelike utječe na uklanjanje viška nakupljene tekućine iz tijela i masnog tkiva te se ubrzava izmjena tvari i reducira se masno tkivo koje obiluje toksičnim otpadom.

Zrak nas pokreće
Vatra nas preobražava
Voda nas oblikuje
Zemlja nas iscjeljuje
I krug kotača se okreće i okreće
I krug kotača se okreće
- Blackfoot Elder, Nation AKA

Nakon što je tijelo očišćeno te znojenje zaustavljeno, tijelo se kratko hidratizira tuširanjem, te je spremno za sljedeći važan korak – umatanje u blato. Ljekovitim supstancama sada je olakšano prodiranje u dublje slojeve kože gdje slobodno cirkuliraju krvotokom i putuju ostatkom tijela gdje dubinski hrane, reguliraju i obnavljaju stanične strukture. Tako dolazi i do poboljšanog tonusa kože i njene elastičnosti, te općeg osjećaja lakoće zbog smanjene razine toksina u tijelu, eliminiraju se i masne naslage te se ujedno koži vraća njezin prirodni pH. Također, balansira se autonomni živčani sustav, poboljšava se mišićna funkcija i rad jetre, oporavljaju se organizacijske funkcije tijela te se postiže znatno poboljšanje raspoloženja. Za to vrijeme, relaksacija te pravilno disanje uz miris eteričnih ulja, blagotvorno će djelovati na pluća te umiriti um i duh.

Potom slijedi kupka i hidromasaža na bazi pročišćenog i stabiliziranog soka aloe vere s dodatkom biljnih esencijalnih ulja. Kupka obiluje nizom hranjivih sastojaka koji će otjerati i zadnje znake umora i stresa, pojačat će cirkulaciju i eliminaciju otpada, hidratizirat će tijelo, ublažiti bolove, tonificirati kožu te dovesti do optimalnog zdravlja i vitalnosti. Aloa vera sadrži preko 240 hranjivih i ljekovitih sastojaka zbog čega se naziva eliksir dugovječnosti, a sadrži 20-tak vrsta aminokiselina, vitamine A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, E i folnu kiselinu, te više od 20 minerala; magnezij, mangan, cink, bakar, hrom, kalcij, kalij i željezo. Toplina vode u spoju s nježnim pritiskom vode djeluje poput infuzije kisika i hranjivih tvari koje direktno prodiru u dublje slojeve organizma. Time se pomaže tijelu pri obnovi tkiva i pomlađivanju jer se potiče proizvodnja kolagena i elastina. Koža je nakon tretmana čista i dubinski nahranjena te poprima svjež i zdrav izgled. Kako ritual ima snažno djelovanje na limfni sustav, tijekom procesa detoksikacije preporučuje ga se provesti nekoliko puta kroz kraći vremenski period.

Osjetite pročišćavajuću snagu prirodnih elemenata, uravnotežite tijelo, um i duh uz drevne indijanske tradicije.

Dobrobiti:

Iako ovaj ritual krase mnoge dobrobiti, ne preporučuje ga se izvoditi kod trudnica, dojilja i djece, kod oštećene kože i upalnih procesa, povišene tjelesne temperature te svih stanja kod kojih je kontraindicirano korištenje topline.

Pošaljite nam upit ili rezervirajte termin