Prvi specijalizirani centar za holističku detoksikaciju

Ginger Therapy

Đumbiroterapija se koristi kao lijek u mnogim tradicionalnim kulturama. Drevni Indijanci su korijen đumbira koristili kako bi potaknuli znojenje i rad jetre, dok su osušeni korijen koristili za liječenje probavnih smetnji. Čajem i oblozima liječili su umor, jačali imunološki sustav i poticali brže kretanje unutarnje energije. I danas su poznate blagodati đumbira te se i dalje naveliko koristi u kurama čišćenja organizma, bolova, mršavljenja i tretiranja celulita kao i kod pomlađivanja.

Origo đumbiroterapija je intenzivan ritual, a glavna mu je zadaća postići maksimalan učinak čišćenja organizma. Ritual započinje opuštanjem u tradicionalnoj đumbirovoj kupki za stopala, dok se istovremeno izvodi masaža glave, vrata i ramena s visoko hranjivim kukui uljem koje njeguje i hrani vlasište, uklanja nakupljeni stres, smiruje um i pospješuje opuštanje. Kupkom se pospješuje cirkulacija, te je odličan uvod u refleksoterapiju stopala s uljem badema i đumbira koji ima svrhu potaknuti mehanizme čišćenja te zajedno služe kao svojevrstan uvod u okrepljujući terapijski ritual. Ispijanjem čaja od đumbira dodatno se aktiviraju procesi čišćenja te se istovremeno djeluje iznutra i izvana što pridonosi ukupno boljem učinku.

Da bi se u daljnjim koracima putem kože omogućila bolja apsorpcija aktivnih sastojaka, provodi se piling od đumbira s morskom soli i bademovim uljem. Time se snažnije potiče mikrocirkulacija, tijelo se zagrijava, tope se masne stanice i tijelo prima potrebne minerale, a koža poprima zdrav i svjež izgled.

Potom slijedi najvažniji korak -umatanje tijela u oblog natopljen đumbirovim sokom i čajem te smještanje u infracrvenu sauna deku. Toplina pomaže aktivnim tvarima da kroz kožu prodru duboko u tkivo do same stanične razine te dođu do organa za čišćenje - bubrezi, debelo crijevo, limfa, pluća i jetra. Ključ je pojačati cirkulaciju krvi i tjelesnih tekućina, posebice na mjestima gdje postoji zastoj. Tamo svojim djelovanjem razrjeđuju sluz i tope masne naslage koje obiluju toksičnim otpadom, te se putem krvi i limfe pomaže njihovom izbacivanju. Kako tjelesne tekućine brže kolaju organizmom, tijelo se brže regenerira, pokreće se i ustajala vitalna energija što pridonosi oporavku, boljem raspoloženju, a posljedično se osnažuje i vlastiti prirodni mehanizam za čišćenje.

Nakon obilnog čišćenja slijedi tuširanje, hidratizirajući napitak te se proces ponavlja s kupkom od đumbira i hidromasažom koja će pospješiti izbacivanje zaostalih toksina. Vodena para koja ulazi direktno u dišne puteve, sada jače djeluje na pročišćavanje pluća te olakšava disanje, što je vrlo učinkovito za razrjeđivanje sluzi te je odlično kod prehlada, tegoba s bronhitisom i astmom.

Kao zadnji korak, provodi se tradicionalna masaža na bazi dva najvažnija sastojka koji potpomažu svoje djelovanje, meda i đumbira te dodatkom maslinovog ulja, to će dubinski nahraniti kožu te joj podariti završni sjaj i njegu.

Ovaj ritual posebno se preporučuje kao najučinkovitiji, kada se osjećate kronično umorni i iscrpljeni i onda kada su ispred vas zahtjevni izazovi te vam je potrebna podrška kako biste spriječili dodatno iscrpljivanje i posljedice užurbanog životnog stila te sačuvali svoje zdravlje i ljepotu. Kroz ovakav sveobuhvatan ritual čišćenja, energija tijela, uma i duha je obnovljena, koža nahranjena, a vi osvježeni i poletni još danima.

Dobrobiti


Zbog kombinacije više različitih pristupa tijekom provođenja rituala, postoji više kontraindiciranih stanja za primjenu tj. nije ga moguće provoditi kod svih osoba, stoga se Ginger Therapy ne provodi; tijekom trudnoće i dojenja, za vrijeme menstrualnog krvarenja, kod djece i osoba starije životne dobi, visoke temperature, niskog tlaka, nestabilnog visokog krvnog tlaka, upale slijepog crijeva, kod osoba sa žučnim kamencima, kod hemofilije, multiple skleroze, sistemskog lupusa, zloćudnih tumora, niske tjelesne težine i dijabetesa.

Pošaljite nam upit ili rezervirajte termin