Prvi specijalizirani centar za holističku detoksikaciju

Medicine Wheel Balance

Nadahnut izvornim spojem tradicije, nasljeđa i autentičnosti. Prema konceptu i tehnikama ozdravljenja Shawnee i Hopi plemena, za postizanje i održavanje ravnoteže ključno je istovremeno uključiti i uskladiti snage prirode s tijelom, umom i duhom.

Ritual ima za cilj stimulaciju mehanizama čišćenja i dubinsko izvlačenje nečistoća iz organizma te balansiranje svih aspekata istovremeno. U skladu s tim, omogućena je sustavna komunikacija te njihova maksimalna uravnoteženost, čime su stvoreni uvjeti da tijelo sve svoje snage usmjeri za obnavljanje i oporavak. Pomno odabrani jaki detoksifikatori, putem kože apsorbiraju se u krv i limfu gdje se dalje raznose po tijelu ostavljajući iza sebe čistoću i sklad.

Ritual započinje tradicionalnim paljenjem suhe kadulje i drevnim tehnikama masaže glave, vrata i ramena sa smjesom toplih biljnih ulja, konoplje i ricinusa. Masaža umiruje, opušta i bistri um, dok dragocjena sastojci ljekovitih ulja dubinski hidratiziraju, hrane i njeguju kosu, potiču njen rast, daju joj prirodan sjaj te uklanjaju perut.

Tretman se odvija u kružnom ritmu, ritmu prirode s tim da je početna i završna točka sam centar tijela. Ruke i noge simboliziraju razine bića kroz četiri strane svijeta, četiri polja ili četiri godišnja doba. Svako polje ima svoje karakteristike, odgovarajuće eterično ulje i topli ili hladni oblog, dok je baza ricinusovo i konopljino ulje. Cilj je da se od unutarnjeg stanja kaosa i konflikta, uspostavi skladno i uravnoteženo stanje.

Nakon što je iz najudaljenijih dijelova tijela potaknuto izbacivanje otpadnih tvari, na centar tijela postavljaju se oblozi od čistog ricinusovog ulja, kako bi se pospješila eliminacija toksina i smanjila opterećenost unutarnjih organa. Oblozi imaju snažno djelovanje te su izvrsni za čišćenje jetre, izvlače toksine i odlični su kod raznih tegoba s jetrom, kod zatvora, mioma i cista te neredovitog menstrualnog ciklusa . Za vrijeme dok oblozi izvlače štetne tvari, tradicionalno paljenje suhog cedra i njegov dim pomaže pri respiratornim tegobama, odnosi nemir, čisti i stvara osjećaj povezanosti sa srcem, stoga se za cedar s razlogom kaže da je čistač i lijek i za tijelo i za dušu.

Za maksimalan i dugotrajan učinak, preporučuje se izvođenje do dva puta tjedno kroz mjesec dana. To je ritual koji donosi cjelovitu obnovu, dotiče svaki dio i ne izostavlja ništa.

Dobrobiti:

Iako ovaj ritual krase mnoge dobrobiti, ipak ne preporučuje se za vrijeme menstrualnog krvarenja, trudnicama i dojiljama kod upale bubrega, Crohnove bolesti, ulceroznog kolitisa u aktivnoj fazi.

Pošaljite nam upit ili rezervirajte termin


Djelovanje

Eterična ulja kadulje, cedra, metvice i đumbira doprinose djelovanju i snagi baznih ulja na fizičkoj razini te u konačnici i ravnoteži čitavog sustava. Ritual je jaki detoksifikator, djelom radi idealnog spoja baznih ulja. Ricinusovo ulje ima širok spektar ljekovitog djelovanja jer sadrži visoki udio vitamina E i 90% ricinoleične kiseline. Ricinoleična kiselina je rijetka u prirodi, a zahvaljujući teksturi ulja za razliku od drugih baznih ulja, lako prodire u dublje slojeve kože gdje se širi krvotokom po ostatku tijela. Također, pokazala je jaku djelotvornost u stvaranju elastina i kolagena, protiv gljivica, plijesni, virusa, parazita i bakterija, što ju čini idealnom u antiparazitnim programima te za čišćenje jetre, krvi i limfe te za olakšavanje herxheimerove reakcije uslijed procesa čišćenja. Korisno je kod raka dojke, poremećaja živčanog sustava, reumatizma, bronhitisa, multiple skleroze, lupusa i pretjeranog zadržavanja tekućine.

Visoke koncentracije antioksidanasa, vitamina i nezasićenih masnih kiselina imaju povoljan učinak na cijeli organizam. Usporava proces starenja, podrška je imunitetu i krvožilnom sustavu, regenerira, hidratizira i vraća vitalnost.

Medicine Wheel

Kružna karta drevnih Indijanaca govori o umijeću življenja te o čovjeku i njegovanju svih njegovih dijelova; fizičkog, emocionalnog, mentalnog i duhovnog, pritom ih prikazujući kao cjelinu. Kružna karta govori o vanjskim i unutarnjim aspektima svake razine, prikazuje unutarnja previranja te pojašnjava kako je ključ za zdravlje, sreću i blagostanje, ravnoteža svih sustava. Kada ne postoji ravnoteža, sustav je rascijepljen, a čovjek to može osjetiti na najrazličitije načine.

Fizičko tijelo ima svoj unutarnji i vanjski aspekt, stoga je važno unutrašnjost održavati čistom, a aktivnošću i zdravim načinom života osigurati mu ravnotežu. Na mentalnoj razini čovjek započinje sve što radi. Stvaranje započinje misaonim procesom, kroz namjeru osoba kreira život koji želi. Da bi se postigla svijest o vlastitim mislima potrebna je prilagodba i/ili promjena. Emocionalno tijelo također ima unutarnji i vanjski aspekt, što uključuje svjesnost vlastitih emocija te omogućuje povezivanje s drugim osobama. Emocionalna zrelost dolazi kada osoba nauči upravljati i nositi se s emocijama koje osjeća. I kao centar svega, čovjekova istinska bit, esencija je duh. Biti vođeni unutarnjim vodičem moguće je uz ravnotežu u ostalim razinama te nastojanjem da misli, riječi i djela budu prožeti sviješću i prisutnošću.

Ravnoteža je ključ, a upravo je ona temelj i snaga Medicine Wheel Balance rituala.

Pošaljite nam upit ili rezervirajte termin