Prvi specijalizirani centar za holističku detoksikaciju

Native American Experience

Kombinacija ljekovitog bilja, korijenja i plodova u pamučnim zamotuljcima natopljenim u rižinom prahu i rižinom ulju, uz specifične tradicionalne masažne tehnike, donosi dubinsko pročišćavanje i bezvremenski doživljaj za tijelo, duh i um. Zahvaljujući glavnim komponentama, ova biljna kombinacija stimulira kompletan prirodni mehanizam čišćenja, uključujući; jetru, debelo crijevo, kožu, pluća, limfu i bubrege, dok s druge strane hrani tijelo i kožu te djeluje opuštajuće.

Biljni jastučići, prethodno su zagrijani na vodenoj pari kako bi se potaknulo cijeđenje aktivnih supstanci u spoju s rižinim prahom i uljem, ravnomjerno ispuštaju koncentrirane sastojke direktno na kožu. Uz pomoć jastučića i tradicionalnih masažnih tehnika, aktivni sastojci prodiru u dublje slojeve kože, gdje snažno hrane, regeneriraju i njeguju kožu. Primjenjuju se specifični pokreti u svrhu pokretanja i izbacivanja nagomilanih toksina.

Aktivni sastojci

Limunska trava ublažava bolove i grčeve u mišićima, regenerira vezivno tkivo te pomaže u opuštanju. Koristi se i kao prirodan lijek za ublažavanje depresivnih stanja, imunološki stimulans, kod kroničnog umora, prehlade, gljivičnih infekcija te kod smetnji s probavom i mokraćnim mjehurom.

Kurkuma je snažan prirodni antibiotik. Koristi se za olakšavanje tegoba sa sinusima te izlučivanje sluzi. Obiluje antioksidansima te je neizostavan sastojak u detoksikacijskim kurama. Ima izrazito pozitivan učinak na jetru i debelo crijevo, stimulira proizvodnju žuči i potiče njeno izlučivanje te smanjuje osjećaj nadutosti i potiče razvoj prijateljskih bakterija.

Božikovina se pak primjenjuje za olakšavanje tegoba kod artritisa i drugih reumatskih oboljenja, gihta, groznice, bolesti krvi (posebice težih anemija), respiratornih tegoba, tegoba s limfom, jetrom i želucem te pri smetnjama s mokrenjem ili za pojačano izlučivanje mokraće, za poticanje znojenja i smanjenje visoke temperature.

Tamarind opskrbljuje tijelo s mnoštvom vitamina i minerala. Bogat je s vitaminom C, B i K, te kalcijem, fosforom i kalijem. Štiti organizam od prehlada te potiče regeneraciju.

Kamfor ima jaka antibakterijska i protuupalna svojstva. Pomaže tijelu da kroz kožu oslobodi suvišnu toplinu, čime hladi i olakšava reumatske bolove, a koristi se i za pročišćavanje dišnih puteva. Kamfor čini misli bistrijima, a um mirnijim, smanjuje napetost i nervozu te djeluje osvježavajuće.

Eukaliptus djeluje kao snažan antiseptik, pomaže u odčepljivanju sinusa, djeluje na respiratorne infekcije i olakšava kožne tegobe.

Lišće ljiljana ima blagotvoran učinak na kožu, pospješuje epitelizaciju i obnovu kože, a posebno je korisno kod ekcema i psorijaze. Doprinosi zdravom izgledu kože, čisti ju i smanjuje hiperpigmentacijske mrlje.

Morska sol potiče metabolizam i izlučivanje štetnih tvari i suvišne vode iz kože i vezivnog tkiva, čime se sprječava nakupljanje suvišne tekućine. Minerali iz soli vežu se uz stanice kože što ju čini otpornijom, čvršćom, mekšom i zdravijom.

Oblozi

Nakon što su biljni sokovi apsorbirani kroz kožu i nakon što je stimuliran sustav za čišćenje, postavljaju se topli oblozi od praha divlje riže i rižinog ulja, kako bi se omogućilo produženo izbacivanje štetnih produkata. Topli oblog pomaže tako da pore kože ostanu otvorene što pridonosi oslobađanju štetnih tvari, a istovremeno dubinski hrani kožu.

Zahvaljujući sinergiji ljekovitih biljaka, tijelo se oslobađa od viška otrova nakon čega nastupa opći osjećaj vedrine i svježine. Specifične mirisne note bilja i dima cedra djeluju umirujuće i opuštajuće, povećava se vitalna energija i kreativnost. Koža je obnovljena i nahranjena, tijelo olakšano od toksičnog otpada, um mirniji, a emocije stabilnije, što su preduvjeti za uspostavljanje i jačanje veze tijela i duha.

Preporučuje se:

Pošaljite nam upit ili rezervirajte termin

Manomio

Indijanci su se u liječenju različitih zdravstvenih stanja najviše oslanjali na biljke koje su rasle oko njihovih domova. Chippewa i Menominee su skupljali divlju rižu po rižinim jezerima u Wisconsinu i Minnesoti, a uz grah i kukuruz bila im je i glavna namirnica u prehrani.

Pripravci od divlje riže privlače veliku pozornost zbog svojih zdravstvenih prednosti. Obiluju antioksidansima, proteinima, mineralima i vitaminima zbog čega posjeduju iznimnu sposobnost obnavljanja staničnih struktura, poboljšava zdravlje srca, jača kosti i imunološki sustav, sprječava pojavu šećerne bolesti, regulira probavu i pomaže kod mršavljenja. Posebno se korist ogleda u zaštiti i obnovi kože zbog svojih hranjivih vrijednosti te u slučajevima kada je potrebna snažna hidratizacija kože. Divlju rižu, indijanski narod nazivao je „Manomio“ što znači „good berry“, a sudeći po njenim kvalitetama, ne može se reći da su pogriješili.

Pošaljite nam upit ili rezervirajte termin