Prvi specijalizirani centar za holističku detoksikaciju

Sauna & Relax - Infracrvena sauna za zdravlje i ljepotu

Odlazak u infracrvenu saunu ima brojne pozitivne učinke, a smatra se i jednom od najjačih preventivnih mjera očuvanja zdravlja. Znojenjem se tijelo oslobađa toksičnih viškova, opuštaju se mišići, pokreću se tjelesne tekućine, smiruje se um, što itekako pozitivno doprinosi zdravlju, ljepoti i kvaliteti života suvremenog čovjeka.

Prednost infracrvenih sauna

Duge infracrvene zrake dio su prirodnog svjetlosnog spektra nevidljivog ljudskom oku, izazivaju toplinu u tijelu i djeluju kao poput sunca koje također odašilje infracrvene zrake, samo što u ovom slučaju izostaju štetne ultraljubičaste zrake. Kada tijelo ne dobiva dovoljnu količinu infracrvenog svjetla, organizam postaje umoran i razdražljiv te je prijemčiviji na bolesti.

Infracrvena sauna zagrijava dublje i učinkovitije od drugih sauna, ima moć prodiranja u tkivo i do 5 cm ispod kože, dok ostale saune zagrijavaju zrak i površinu kože. Još jednu veliku razliku čini količina izbačenog znoja koja je i dva do tri puta veća u odnosu na druge saune i sadrži toksine iz dubljih slojeva masnog tkiva čime je učinkovitost detoksikacije od 7-10 puta veća. Iako doseže temperaturu zraka od samo 40-60 °C, to ju zapravo čini pogodnijom za osobe s kardiovaskularnim tegobama.

Detoksikacija na staničnoj razini

Zagrijavanjem tijela stimuliraju se dvije važne funkcije tijela, detoksikacija i cirkulacija. Obje su ključne za dobro zdravlje. Istovremeno se stimuliraju stanice na otpuštanje štetnih tvari, a time je omogućena prirodna detoksikaciju organizma, tijelo se oslobađa od viškova, teških metala, žive, olova, kadmija i aluminija, zatim raznih pesticida i antibiotika unesenih hranom, te drugih sintetičkih tvari. Eliminacija toksina iz organizma odvija se prvenstveno putem znojenja, ali i putem jetre, urina i stolice.Infracrvenom saunom, također se jača sposobnost mehanizma za čišćenje, tj. djeluje kao svojevrstan trening.

Pozitivni učinci sauniranja pridonose opuštanju, smanjuju se bolovi u kostima, zglobovima i mišićima, snižava se i regulira krvni tlak i kolesterol, pomaže kod problematične kože, astme, uklanjanja neugodnog mirisa tijela, smanjuje se kiselost organizma i znakovi ubrzanog starenja. Osim fizičkih prednosti, sauniranje pridonosi i eliminaciji stresa, opušta i smiruje um te balansira emocije i pridonosi ukupnom zadovoljstvu.

Blaga hipertermija

Tijekom zagrijavanja dolazi do ubrzanja čitavog metabolizma, ubrzava se i sagorijevanje kalorija, razrjeđuje se sluz, razgrađuje celulit i masne stanice, što infracrvenu saunu čini idealnim ritualom u kurama čišćenja, mršavljenja i pomlađivanja.

U svijetu se infracrveno zagrijavanje uvrstilo i kao jedna od metoda u liječenju karcinoma. Dr. Josef Issels, jedan od vodećih onkologa u svijetu ističe; „Umjetno izazvana vrućica ima najveći potencijal u liječenju mnogih bolesti, uključujući i rak“.

Kontraindikacije

Infracrvena sauna nije pogodna za korištenje kod djece mlađe od 7 godina i starijih osoba, trudnica i dojilja, osobama s ozbiljnim kardiovaskularnim oboljenjima (kongestivno zatajenje srca, oštećenje koronarne cirkulacije, nestabilna hipertenzija, teška hipotenzija), kod ugrađenog pacemakera, svježih ozljeda i otvorenih rana, zatvorenih infekcija, dehidracije, bubrežnih bolesti, kod epilepsije, hipertireoze, sistemskog lupusa, multiple skleroze, Parkinsonove bolesti, hemofilije te tijekom menstrualnog krvarenja.

Pošaljite nam upit ili rezervirajte termin