Prvi specijalizirani centar za holističku detoksikaciju

EAPD po dr. Vollu

Elektoakupunkturna dijagnostika provodi se po metodi dr. Volla, njemačkog liječnika koji je pedesetih godina prošlog stoljeća uz inženjera F. Vernera razvio metodu mjerenja bioenergetskog potencijala akupunkturnih točaka povezanih s odgovarajućim tkivima, organima i organskim sustavima.

"Sve stvari imaju frekvenciju i vibraciju."
- Nikola Tesla

Dr. Reinhard Voll, ustanovio je da postoji mjerljiv međuodnos između određenih organa i akupunkturnih točaka na tijelu, te je pomoću elektrode izmjerio različite vrijednosti električne provodljivosti čime je dokazao da akupunkturna točka ima veću električnu provodljivost u odnosu na okolnu površinu kože te da se taj otpor kože dodatno smanjuje kada je riječ o promjenama i bolesnim procesima na organu ili tkivu.

Kako se kvantni pristup zdravlju zasniva na činjenici da je svaki živi organizam izvor elektromagnetnog zračenja, to znači da organ koji je zdrav odašilje zdrave vibracije/frekvencije dok bolesni odašilje nepravilne vibracije na osnovu čega je moguće otkriti stanje pojedinih organa i tkiva. Zahvaljujući modernoj tehnologiji, danas je osim mjerenja omogućena i korekcija izmjerenih frekvencija. Elektroakupunkturna dijagnostika po dr. Vollu priznata je i primjenjuje se u medicini u Rusiji od 1989. godine. Današnji užurbani životni stil utječe na sve veću važnost pravovremenog prepoznavanja početnog stanja poremećaja, odnosno dok je isti još u energetskoj sferi i ne manifestira se kao bolest na fizičkoj razini. EAPD po dr. Vollu je metoda koja pruža dublji uvid u funkcionalno i energetsko stanje organizma kao i mogućnost pravovremenog djelovanja i sprječavanja nastanka sve učestalijih i ozbiljnih suvremenih bolesti.

Postupak i tumačenje mjerenja

Za dijagnostiku se koristi specijalizirani uređaj, sustav PSI Vector DiaCor, koji mjeri električni potencijal i otpornost pojedinih točaka koristeći struju slabog intenziteta. Sustav i instrument za mjerenje koji posjeduje iznimnu osjetljivost te može otkriti i tek nastale promjene u električnoj provodljivosti akupunkturnih točaka. Poznato je da funkcionalno i energetsko stanje organizma ovisi o brojnim čimbenicima (opijati, toksini, insekticidi, pesticidi, virusi, bakterije, paraziti, amalgamske plombe…), dok poremećaji koji se pojavljuju u energetskim tokovima određenog organa ili sustava mogu biti uzrokovani viškom ili manjkom energetskog potencijala kojeg uređaj prikazuje.

Ispitivanjem biološko aktivnih točaka na prstima ruku i nogu provodi se dijagnostika cijelog organizma. Pritiskom specijalne test elektrode na biološki aktivnu točku , istiskuje se elektrolit iz kapilara u međustanični prostor gdje pritom dolazi do promjena u električnom otporu mjerne točke. Promjene se očituju kroz vrijednosti EAV-metra koji je podijeljen na skalu vrijednosti od 0 do 100, gdje je pritom središnja pozicija, pozicija koja ukazuje da u organu koji pripada određenoj mjernoj točki, ne postoje patološki procesi. Niži prikaz na skali ukazuje da mjerna točka, odnosno organ koji je s njom povezan funkcionira s nedostatkom, dok viši prikaz na skali ukazuje na višak i upalu.

Prednosti i mogućnosti

Glavna prednost EAPD po dr. Vollu je u omogućavanju visoke preciznosti te preventivnog djelovanja i provođenja korekcije. S obzirom na to da stanice međusobno komuniciraju i prenose susjednim stanicama informacije o trenutnom stanju putem informacijskih kanala (živčanog, endokrinog, imunološkog i drugih sustava), dobiveni rezultati koji nisu u središnjoj poziciji tj. nisu urednog energetskog i funkcionalnog stanja, određuju lokaciju, stupanj i fazu poremećaja. Time je omogućena njihova korekcija pomoću specijalnih mikrogeneratora u kojima su pohranjene frekvencije zdravih matičnih stanica. Mjernim točkama u kojima je zabilježeno odstupanje od središnjih/ normalnih vrijednosti uz primjenu frekventne korekcije, ista se ispravlja i dovodi do urednog funkcioniranja.

Specijalnim setovima za testiranje moguće je otkrivanje skrivenih upalnih procesa i njihovog utjecaja na cijeli organizam. Tako je pomoću različitih setova test kaseta moguće utvrđivanje prisutnosti od preko 2000 različitih infektivnih agenasa iz grupe virusa, bakterija, gljivica i parazita kao i testiranje na alergene i mjerenje mineralnog statusa sa 95 % točnošću na principu pozitivan/negativan rezultat testiranja s obzirom na veličine izmjerenih vrijednosti. Prema modelu generalnog provođenja korekcije, moguće je provođenje i ciljane korekcije odnosno čišćenja prisutnih agenasa.

Ispitne tvari

Svaka tvar ima različito djelovanje i frekvenciju na kojoj vibrira, pa tako na neku osobu pojedina tvar može izazvati prekomjernu reakciju dok će ista tvar kod neke druge osobe izazvati željenu reakciju ili će pak reakcija uopće izostati. Sve to govori kako različite tvari i njihove doze različito utječu na svaku osobu, te da razni vitamini, minerali, lijekovi, biljni preparati, dodaci prehrani, nakit, kozmetika, hrana, drago kamenje i sl. mogu promijeniti tjelesnu reakciju. EAPD metoda po dr. Vollu omogućuje procjenu testirane tvari, njeno djelovanje, učinkovitost, toksičnost ili alergijsku reakciju na organizam, a pomaže u odabiru i doziranju tvari na siguran i učinkovit način uz brži dolazak do željenih rezultata.

Pošaljite upit ili rezervirajte Vaš termin