Prvi specijalizirani centar za holističku detoksikaciju

Informoterapija po metodi dr. Skripnjuka

Informoterapija je grana medicine i bioinformatike koja istražuje utjecaj informacije na fiziološke, biokemijske i patološke procese u organizmu. Osnovna svrha informoterapije nije liječiti samu bolest nego uspostaviti funkcionalnu ravnotežu organizma prirodnim silama. Osnovne postavke informoterapije definirao je 1989. god. dr. sci. Zinovij Skripnjuk na „Znanstveno-istraživačkom institutu za integrativnu i negentropijsku medicinu“ u Kijevu u Ukrajini.

"Sve stvari imaju frekvenciju i vibraciju."
- Nikola Tesla

Dr. Skripnjuk je dokazao međustaničnu komunikaciju signalima koji predstavljaju stanične jezike te rekao da stanični jezik može biti „pisani” – omogućen staničnom sintezom tvari, ili „govorni” – omogućen elektromagnetskim valovima. Smatrao je da sve bolesti u organizmu nastaju kao posljedica prekida komunikacije između stanica. Vanjski uzroci, neuredan životni stil te stres, organizam čine prijemčivim za bakterije, viruse i dr. čimbenike koji mogu narušiti frekvenciju stanica, što dovodi do informacijskog poremećaja u međustaničnoj komunikaciji. Rezultat je poremećaj biokemijskih procesa, metabolički poremećaji u tkivu te nastanak bolesti. Dr. Skripnjuk je pronašao način da stanicama vrati informaciju o biološkoj frekvenciji zdravih stanica te da ih prisjeti raditi ono što su pod dugotrajnim pritiskom otežavajućih okolnosti zaboravile. Njegovo istraživanje na području kodiranja, čuvanja i korištenja tih informacija rezultiralo je metodom dijagnostike, prevencije i korekcije upotrebom informacija –informoterapijom.

Informoterapija kao holistička metoda unaprjeđenja zdravlja, organima i organskim sustavima vraća sposobnost razmjenjivanja informacija na staničnoj razini, čime se postiže vraćanje organizma u normalno fiziološko stanje u kojem je moguć prirodan proces samoobnavljanja i samoizlječenja. Zdravlje ovisi o uređenosti sustavnih procesa komunikacije i razmjene informacija te stanju stanične negentropije. Što su sustavi usuglašeniji, bolje regulirani i u skladu s okolnim utjecajima, to je zdravlje stabilnije i bolje. Ako se tegobe zanemaruju, sustav se kreće u smjeru nastajanja većih poremećaja što može uzrokovati gubitak zdravlja, stoga vraćanje prirodne ravnoteže čini osnovu holističkog pristupa zdravlju.

Tijelo bira svoj najbolji recept

Organizam osim preko osjetila može primati informacije i izvan njih, primjerice pri djelovanju elektromagnetskog zračenja, infracrvenog zračenja, radijacije i dr., gdje bez obzira što informacija nije primljena preko osjetila, ona ipak može izazvati poremećaj ili bolest stanice. Ono što je ključno i što omogućuje dijagnostiku i terapiju ovom metodom upravo je informacija.

Prethodno provedenom informodijagnostikom prema metodi dr. Volla, moguće je otkriti uzroke tegoba i njihov utjecaj na funkciju i morfologiju organa i organskih sustava i prije nego se pojave na fizičkoj razini. Uređaj za stanicu prezentira način rada, bilo da je u opterećenom stanju (hiperfunkciji) ili oslabljenom stanju (hipofunkciji) te prevodi s našeg jezika na tzv. jezik membrane stanice. Dodatnom dubinskom provjerom funkcionalnog statusa svih organa i sustava koji su uključeni u mehanizam detoksikacije (jetra, bubrezi, pluća, debelo crijevo, limfni sustav, koža) uz provedena testiranja postiže se jaka podrška, učinkovitiji i lakši proces tijekom čišćenja i brži povratak energetske i funkcionalne ravnoteže. Na osnovu dobivenih informacija tijekom dijagnostičkog mjerenja određuje se stupanj korekcije, nakon čega tako prenesena poruka stanicama omogućuje prisjećanje kako da urede procese metabolizma.

Prolazak kroz stanično čišćenje

Kako svakom narušenom zdravstvenom stanju prethodi poremećaj stanične komunikacije, u fazi korekcije glavni zadatak je uspostava pravilne komunikacije. Pomoću mikroprocesora koji predstavljaju izvor informacija u kojima su pohranjene biološke frekvencije zdravih matičnih stanica, određuje se stupanj korekcije i način djelovanja na pojedine kanale i točke. Oštećene stanice, primaju tzv. instrukcije kroz informokorigirajuće nosače u obliku granula, a koje osoba koristi prema uputama. Time se uspostavlja stanična negentropija, obnavljaju se i reguliraju unutarstanični i međustanični procesi komunikacije i razmjene, ubrzava se regeneracija organizma te se vraća u normalno fiziološko stanje.

Tijekom jednotjednog ciljanog ili trotjednog generalnog ciklusa informoterapije, organizam se postepeno čisti na staničnoj razini te dolazi do poboljšanja, a čiji se stupanj i napredak može pratiti kontrolnim mjerenjem. Tijekom ciklusa čišćenja, moguća je prisutnost uobičajenih simptoma detoksikacije jer dolazi do pojačanog izbacivanja toksičnog materijala na staničnoj razini i herxheimerove reakcije, čiji intenzitet ovisi o ukupnoj toksičnoj opterećenosti organizma. S obzirom na to da su tijekom faze čišćenja sve snage usmjerene na mjesta najvećeg zagađenja odnosno na mjesta najvećeg toksičnog opterećenja te da učinkovitost prirodnog mehanizma samočišćenja varira od osobe do osobe, važno je osigurati dodatno vezivanje toksina i olakšati njihovo izlučivanje.

Informoterapija se primjenjuje u preventivne, terapijske i kozmetičke svrhe, a sama metoda je vrlo ugodna i bez zabilježenih neželjenih učinaka. Jedan ciklus korekcije informoterapijom traje 21 dan, dok je broj potrebnih ciklusa za svaku osobu individualan.

Prednosti informoterapije

Kako se promjene informacijskog protoka u stanicama javljaju i prije same bolesti, moguće ih mjeriti i na energetskoj razini čime je omogućeno djelovati preventivno i vratiti organizam u ravnotežu i prije razvoja bolesti. Informoterapija svojim utjecajem nedvojbeno usporava ili zaustavlja zdravstvene poremećaje uz osjetno poboljšanje kvalitete života i boljeg općeg zdravstvenog stanja.

Najvećom prednošću informoterapije smatra se visoka učinkovitost i mjerljivost postignutih rezultata koju uređaj dokumentira i na osnovi tih pokazatelja moguće je precizno odrediti daljnje postupke i korake. Zbog nježne i dubinske stimulacije i izbacivanja toksičnog otpada iz stanica dolazi do postepenog i temeljitog staničnog čišćenja što se očituje kroz smanjenje kroničnog umora, vraćanje energije i uspostava njene stabilnosti tijekom dana, poboljšava se raspoloženje te dolazi do općeg pozitivnog učinka na cijeli organizam.

Neki od važnih učinaka informoterapije su;

Indikacije za primjenu informoterapije smatraju se stanja kroničnog umora, migrene, izrazite toksičnosti organizma, kroničnih degenerativnih bolesti, ubrzanog starenja, tegobe s lokomotornim sustavom, depresije, poremećaj rada štitnjače, tegoba s kožom, tegoba s probavnim sustavom, upale urinarnog trakta, ženskog i muškog steriliteta te svih stanja kod kojih je narušena unutarnja ravnoteža.

Rezultati koji se postižu primjenom informoterapije pokazuju visok postotak poboljšanja cjelokupnog stanja, a posebice u regulaciji imunološkog sustava, te stimulaciji prirodnih mehanizama čišćenja tijekom detoksikacijskog procesa.

Pošaljite upit ili rezervirajte Vaš termin