Prvi specijalizirani centar za holističku detoksikaciju

Dodaci u hidrokolon terapiji

Tijekom hidrokolon terapije, vodi se mogu dodati prirodni dodaci (kava, čajevi, glina, aktivni ugljen, otopina prema J.V. Ščadilovu), koji omogućavaju da se, osim sadržaja iz samog crijeva, apsorbiraju i očiste i toksini iz drugih organa i sistema.

Kod visoke toksičnosti organizma posebno se izdvaja ispiranje crijeva s kavom u svrhu pojačanog čišćenja jetre i krvotoka. Sastojci u kavi poput kofeina, theophyllina i theobromina, stimuliraju vazodilataciju (širenje) i opuštanje glatkih mišića te tako uzrokuju širenje krvnih žila i žučnog kanala. Tvari u kavi stimuliraju proizvodnju enzima koji pomaže jetri u detoksikaciji. Kava i njezini enzimi (palmitati) potpomažu jetri u otpuštanju i odvođenju toksina, stimulirajući proizvodnju žuči.

Dodatne tehnike

Dodatne metode provode se ovisno potrebi, a za cilj imaju potaknuti i olakšati čišćenje u slučajevima kada se fekalni sadržaj otežano eliminira, kada je razina toksičnosti organizma visoka ili kada je potrebno samo dodatno opuštanje.

U slučaju otežane eliminacije fekalnog sadržaja, drugi terapeut može istovremeno uz tretman hidrokolon terapije, provoditi prilagođenu abdominalnu masažu s ELDI uljima dr. Johanne Budwig kao dodatnu stimulaciju tijekom cijelog tretmana koja pomaže pri oslobađanju i usmjeravanju sadržaja.

Iskustva pokazuju da kod visoke toksičnosti organizma, kombinacija refleksološke masaže stopala s ELDI uljima i hidrokolon terapije uz povremenu abdominalnu masažu pomaže pri čišćenju, potiče i jača aktivnost ostalih organa uključenih u mehanizam čišćenja. Terapeut stimulira refleksološke točke na stopalima povezane s debelim crijevom i ostalim organima i tako pojačava učinak čišćenja. Osim što djeluje opuštajuće, potiče izbacivanje fekalnog sadržaja te je potpora čitavom detoksikacijskom procesu.

Masaža može biti vrlo učinkovita tijekom procesa čišćenja u usmjeravanju, pospješivanju i olakšavanju izbacivanja natopljenog fekalnog sadržaja iz crijeva. Ovakav pristup pozitivno utječe na pokretanje peristaltičkih kretnji i aktivaciju respiratornih funkcija stanica čime se na potpuno prirodan način postižu brži i cjeloviti rezultati.

Kao dodatna ili osnovna podrška crijevnoj mikroflori, a posebice kod disbalansa flore, provođenje hidrokolon terapije uz probiotički dodatak, pomaže pri bržoj regulaciji unutrašnje sredine i stvaranjem uravnoteženog odnosa bakterija unutar crijevne mikroflore. Poznato je da crijevna flora ima važnu ulogu u obrambenom sustavu, stoga se uspostavljanje i održavanje zdrave crijevne flore smatra najvažnijom karikom u očuvanju prirodne obrambene sposobnosti tijela.

Nayati

Postupak u kojem se pomoću istovremene unutarnje i vanjske primjene izvornog ljekovitog ELDI ulja za rektalnu primjenu dr. Johanne Budwig, organizam i unutarnji sustavi za detoksikaciju dovode u uravnoteženo stanje. Osim što čisti organizam na staničnoj razini, hrani, regenerira i pomlađuje na svim razinama. Pruža snažnu zaštitu stijenci crijeva i mikroflori, pojačava učinak hidrokolon terapije, potiče peristaltiku te je istovremeno vrlo opuštajuć terapijski postupak.

Dobrobiti su mu mnogobrojne, vrši se sistemska detoksikacija koja pomaže i pruža snažnu podršku u stanjima već narušenog zdravlja. Kako ELDI ulje sadrži specifičan elektronski sustav koji aktivira respiratorne funkcije stanica, aktivno pomaže i kod stvaranja hemoglobina za hematopoezu – stvaranje krvnih stanica i pločica. Tijekom tretmana, reguliraju se metaboličke funkcije stanica, postaju otvorenije za izbacivanje nakupljenih viškova i za primitak hranjivih sastojaka iz hrane, što vodi postepenom vraćanju ravnoteže i opće boljem stanju.

Kada postoji visoka razina toksina na staničnom nivou, postoji nemogućnost upotrebe prijeko potrebnih nutrijenata te je spriječeno stanično obnavljanje s čime je potaknuta stanična i međustanična toksičnost, manjak kisika, kiselost organizma i ubrzano starenje. Upravo zato, pri postupcima detoksikacije prethode procedure imaju za cilj pokrenuti toksine iz najdubljih struktura i stanica kako bi ih se drugim metodama olakšalo njihovo izbacivanje. Uklanjanjem toksina iz tijela postepeno se postiže poboljšanje tjelesne, mentalne i duhovne ravnoteže.

Nayati terapija pomaže kod želučano-crijevnih tegoba, migrene, depresije, pretilosti i poremećaja prehrane raznog uzroka, kod smetnji u radu jetre, debelog crijeva i urogenitalnog trakta, menstrualnih tegoba, otežanog začeća, a posebice je korisna pri čišćenju jetre, bubrega i debelog crijeva te stanjima povezanim s toksičnosti organizma i unutarnjom neravnotežom.

Postupak tretmana

Nayati postupak traje 45 minuta, a započinje s uvodnom laganom abdominalnom masažom s ELDI uljem, nakon čega se putem jednokratnog sterilnog rektalnog nastavka, ELDI ulje za rektalnu primjenu aplicira izravno u završni dio debelog crijeva. Nakon aplikacije ulja, potrebno je ležati na lijevom boku 10-tak minuta, iza čega se izvodi desetominutna abdominalna masaža s elementima izvođenja prema profesoru A. Ogulovu. U slučaju potrebe osoba odlazi isprazniti crijeva i mjehur te se po povratku izvodi završna abdominalna masaža s opuštajućim elementima.

Kako svaki dio debelog crijeva ima refleksne zone povezane s ostalim organima i sustavima, abdominalnom masažom se zapravo stimuliraju refleksne zone i organi s kojima je pojedina zona povezana. Tako se vrši svojevrsna masaža unutrašnjih organa što doprinosi uklanjanju zastoja u organima želučano-crijevnog trakta i organa povezanim refleksnim zonama te se tako organizmu pruža mogućnost da ojača svoju sposobnost čišćenja i regeneracije, a time i bolje funkcioniranje čitavog organizma.

U pravilu se za potpuni učinak, postupak provodi 7 dana za redom, a može ga se provoditi i periodično u preventivne svrhe. Zbog uključenih masažnih tehnika, najbolje vrijeme za izvođenje je 4 do 5 sati nakon obroka te iza crijevnog čišćenja radi što jačeg učinka samih ulja.

Rezervirajte Vaš termin