Prvi specijalizirani centar za holističku detoksikaciju

Indikacije za hidrokolon terapiju

Indikacije predstavljaju stanja kod kojih je preporučljivo izvoditi hidrokolon terapiju.

Čišćenje crijeva može pomoći kod raznih stanja i poremećaja zdravlja; kroničan zatvor, umor, nadutost, usporena probava, dijareja, atonija debelog crijeva, iritabilni kolon (spastični colon), kod hemoroida, divertikula, kronove bolesti i ulceroznog kolitisa u neaktivnoj fazi, kod prisutnosti parazita i gljivičnih oboljenja, neplodnosti, kod astme i alergija, kožnih problema, problema s kosom i noktima, kod teških akni, lijenih crijeva, kroničnih bolesti (zglobovi, mišići, dišni putevi...), pada imuniteta, migrene i glavobolje, tumora (osim na debelom crijevu), slabe koncentracije, boli u leđima, neugodnog mirisa tijela i daha.

Čišćenje crijeva ima važnu ulogu u pripremi za post i tijekom posta te raznih dijeta za regulaciju tjelesne težine gdje je neizostavan korak bilo kojeg programa mršavljenja. Tretman čišćenja crijeva koristi se i kao priprema za crijevne preglede poput kolonoskopije, rektoskopije i sigmoidoskopije te kao priprema prije abdominalnih operativnih zahvata. Tretmani se također izvode kao trening crijeva kod osoba s paraplegijom i tetraplegijom s očuvanom kontrolom defekacije te pri odvikavanju ovisnosti od droga i sl.

Kontraindikacije za hidrokolon terapiju

Kontraindikacije predstavljaju stanja kod kojih se ne provode crijevna čišćenja.

Tretmani se ne izvode kod ulceroznog kolitisa i kronove bolesti u aktivnoj fazi, degenerativnih bolesti srca, karcinoma crijeva, aneurizme srca i velikih arterija, svježeg krvarenja iz probavnog trakta, kod jake anemije, perforacije crijeva, bubrežne insuficijencije, izostanka kontrole sfinktera raznog porijekla, jako izraženih krvarećih hemoroida, ciroze jetre, epilepsije i psihotičnih napada, fisura i fistula, trbušne nekroze nakon zračne terapije, abdominalne hernije i nedavne operacije crijeva i rektuma. Hidrokolon terapija se ne izvodi niti tijekom trudnoće.

Rezervirajte Vaš termin