Centar Origo
život u skladu sa zakonima prirode prvi specijalizirani centar za holističku detoksikaciju u Hrvatskoj

Raindrop tehnika

Nastala je na osnovi tradicije Lakota Indijanaca koji su orlovim perom nanosili biljne ekstrakte, iscjeljivali i podizali energiju tijela i duše. Kontroverzni amerikanac Donald Gary Young postavio je temelje ove tehnike prilagođene zapadnjačkim potrebama i načinu djelovanja pod pomalo romantičnim nazivom – Raindrop tehnika ili tehnika kišnih kapi.

Raindrop tehnika je moćna, nenasilna tehnika masaže koja se u svijetu primjenjuje već desetljećima, a koja je doživjela internacionalni uspjeh u tretmanima skolioze, kifoze i išijasa. To je specifična tehnika uporabe refleksologije, masaže i nanošenja većih količina čistih eteričnih ulja na područje kralježnice, sa svrhom tretiranja tegoba boli kralježnice i okolnih mišića, raznih infekcija virusima i bakterijama, multiple skleroze, bolne ukočenosti mišića leđa i sl. Osim toga, ova tehnika pogodno djeluje na detoksikaciju organizma i uklanjanje blokada. Raindrop tehnika dovodi u ravnotežu fizičko i mentalno zdravlje, jača imuni sustav organizma, pomaže tijelu da samo korigira iskrivljenja kralježnice te ga dovodi u strukturalni i energetski balans.

Raindrop tehnika temelji se na teoriji da su mnogi tipovi skolioza i ostalih deformacija kralježnice posljedica virusa ili bakterija nastanjenih uzduž leđne moždine stvarajući upalu koja utječe na položaj kralježničnog stupa, stežući i grčeći okolno mišićno i vezivno tkivo. Iz tog razloga koristimo ulja balansirajućeg, antibakterijskog, antivirusnog, protuupalnog i analgetičnog djelovanja.

Praksa je pokazala da je potrebno šest do deset terapija kod težih slučajeva, dok je preventivno dovoljno napraviti tri terapije s vremena na vrijeme.
No bitno je napomenuti da Raindrop tehnika u nekim slučajevima daje izvrsne rezultate, dok su u drugima nešto skromniji. Istraživanja su pokazala da se herpes često udomi kraj spinalnih ganglija i tamo čući dok nam imunitet ne padne i tada se aktivira. Istraživanja isto tako pokazuju da eterična ulja imaju fantastičan efekt na inhibirajući rast bakterija staphylococus i streptococus.

S obzirom da se na tržištu nude različite varijante ove tehnike, naša raindrop tehnika teži izvornoj, ali je prilagođena medicinski i farmakološki utemeljenim činjenicama o dokazanom djelovanju kemotipiziranih eteričnih ulja, pritom ne negirajući i njihovo energetsko djelovanje.

Eterična ulja s kojima se radi jasno su kemijski i botanički definirana (kemotipizirani) jer jedino rad s takvim eteričnim uljima daje rezultate. Eterična ulja čiste organizam, pročišćavaju limfu, podižu frekvencije tijela na više razine, vrše snažnu detoksikaciju te snaže i regeneriraju organizam.

Svi pripravci koji se nađu na koži za nekoliko minuta dospijevaju u naš krvotok i svaku stanicu tijela. Ulja koja se apsorbiraju u organizam putem kože nastavljaju svoje djelovanje još nekoliko dana nakon tretmana. Ono što donosi zapanjujuće rezultate je nježno djelovanje eteričnih ulja pa nije ni čudo što ovu tehniku neki zovu kiropraktičar iz bočice. Pomno odabrane kombinacije eteričnih ulja koje se koriste u ovoj tehnici s jedne strane jačaju tijelo dok s druge djeluju opuštajuće na mišiće uz kralježnicu. To rezultira spontanim vraćanjem kralježnice u ispravan položaj. Najbolji učinak postiže se primjenom nekoliko tretmana (3-5) kroz određeno vremensko razdoblje. Tretman traje 60 minuta i izuzetno je ugodan.

Ovom prekrasnom tehnikom unosite u Vaš život novu dimenziju!

Gary Young - život i rad

Gary Young

Gary Young odrastao je u jednom udaljenom predjelu Idaho-a koji nije imao ni struju ni tekuću vodu, sve do njegove 16. godine života. Njegovi su ga roditelji učili kako živjeti od zemlje. Kad je imao 24 godine bio je ozbiljno povrijeđen prilikom obaranja jednog stabla. Pretrpio je više fraktura, uključujući i 3 otvorena prijeloma lubanje. Imao je 19 prelomljenih kostiju, odrubljen mu je ručni pleksus i zadobio je herniju leđne moždine. Tri je tjedna bio u komi, četiri mjeseca na intenzivnoj njezi, a jednu je godinu proveo u rehabilitacijskom centru. Prema medicinskim specijalistima nije bilo nikakve nade za njega. Rekli su da će cijeli život biti paraliziran i vezan za kolica.

Nakon dvije godine intenzivnih bolova, depresije, tri pokušaja samoubojstva, odlučio je ponovno uspostaviti kontrolu nad svojim životom. Postio je 257 dana i pio samo sokove. Počeo je ponovno dobivati osjećaj osjeta u nogama.

Počeo je istraživati, a zatim i primjenjivati različite metode alternativnog liječenja. Tako je započela njegova postepena regeneracija. Kroz period od dvije godine on je sa kolica prešao na hodalicu, zatim štake i konačno je započeo samostalno hodati. No, i dalje su bili prisutni dosta jaki bolovi pa ga je potraga za alternativnim načinima liječenja odvela na studij nauka i to – hematologije, medicine, anesteziologije, akupunkture, patologije, prehrane, ljekovitog bilja, masaže, ortomolekularne stanične terapije, limfologije i naturopatije. 1982., sa svojih 33 godine, postao je magistar nutricionista i doktor naturopatije. Otvorio je obiteljsku praksu u Kaliforniji, te istraživačku kliniku u Meksiku. Kasnije je dobio Humanitarnu nagradu od Državnog medicinskog ureda za istraživanje (jedan od šestorice ljudi koji su ikad dobili nagrade ovog ureda) ZA SVOJ ISTRAŽIVAČKI RAD I ZA LIJEČENJE DEGENERATIVNIH BOLESTI.

Dr.Young pozvan je da prisustvuje seminaru u Ženevi na Medicinskom univerzitetu gdje se govorilo o liječenju dišnih oboljenja s eteričnim uljima. Vratio se na svoju Kliniku sa 13 eteričnih ulja. Prve je godine provodio istraživanje, a rezultati su bili zapanjujući. Otkrio je da eterična ulja mogu povećati kisik u stanicama i tako poticati funkciju obrambenog sustava.

Prošlo je 13 godina od njegove nesreće, a on je još uvijek patio od bolova. Imao je velikih ograničenja. Mogao je hodati, ali su te udaljenosti bile vrlo kratke. Jednog jutra, kada su ga probudili jaki bolovi, na um mu padne misao da na sebi primijeni eterična ulja. Unutar tri dana hodao je bez bolova. Nakon tjedan dana već je trčao rekreativno trčanje (jogging) i to prvi puta nakon 13 godina. Do studenog 1986. ušao je u polu-maraton sa 970 sudionika. Završio je na 60-tom mjestu.

Dr.Young osnovao je kompaniju Young Living s namjerom uzgajanja vibracijski zdravih biljki u najboljim uvjetima i pažljivog destiliranja najčišćih ulja s najvišim mogućim stupnjem terapeutske vrijednosti. Nikad ne koristi nikakve herbicide niti pesticide. Vizija dr. Younga je uvesti organsku kooperativnu poljoprivredu u nerazvijene zemlje po cijelom svijetu, podučavati kako koristiti eterična ulja za izlječenje naše planete, kao i naših fizičkih, emocionalnih i duhovnih JA, pobrinuti se da se eterična ulja koriste u kućanstvima širom svijeta kao lijek budućnosti, a aromaterapiju s pravom nazvati zvanjem 21. stoljeća.

trajanje cijena
60min 300kn

Raindrop tretman se
preporučuje kod


 • prevencije nastanka prehlada i gripe
 • emocionalnih blokada
 • stresa
 • napetosti i nervoze
 • nesanice
 • tegoba kralježnice (skolioza, kifoza, lumbo-ishijalgije)
 • bolova u leđima
 • kroničnog umora
 • smanjenog imuniteta
 • pomanjkanja energije
 • depresije
 • nastanaka herpesa zoostera
 • autuoimunih bolesti (multipla skleroza, reumatoidni artritis)

Raindop tehnika je uistinu masaža za tijelo i dušu

jer njegujemo sve razine našeg postojanja, uključujući i nedodirljivu duhovnu dimenziju. Udisanjem određenih mirisa pokreće se izlučivanje encefalina i endorfina koji su zaduženi za promjenu raspoloženja, a imaju sposobnost otkloniti bol. Osjećaj zadovoljstva jača imunološki sustav, poboljšava se cirkulacija i stimulira limfa. Time se pospješuje izlučivanje toksina iz organizma, a kako popušta napetost mišića, oslobađaju se i potisnute emocije. Masaža eteričnim uljima doista čini čuda. Želite li na potpuno neagresivan način izmijeniti svoj život pun stresa, savjetujemo kao metodu opuštanja upravo Raindrop tehniku.

Raindrop tehnika se često kombinira uz Vitaflex tehniku zbog potpunijeg učinka te takav tretman traje 90 minuta.

Utjecaj eteričnih ulja na organizam

Znamo da stres stvara kiselo stanje u organizmu isto kao i konzumiranje nezdrave ili nepravilno kombinirane hrane. Aromatične molekule eteričnih ulja, ukoliko ih apliciramo na tijelo, bit će upijene u krvotok što pomaže tijelu umanjiti unutrašnju kiselost. Kako ljudsko tijelo stari tako u tkivu akumulira toksine. Oni oslabljuju energiju tijela što dalje utječe na slabo zdravlje i nastanak degenerativnih bolesti i alergija. Aplikacijom eteričnih ulja tijelo se čisti od teških metala i neprobavljene hrane koja truje našu krv. Nakon čišćenja tijelo ojača, a posebno se oporavlja jetra. Bitno je napomenuti da eterična ulja donose u stanice kisik bez kojeg one ne mogu normalno funkcionirati i balansiraju endokrini sustav izlučujući memoriju traume iz stanice jetre(u jetri se skupljaju emocije mržnje i frustracije, a isto tako i konzumirani antibiotici koji se u njoj mogu zadržati i do 20 godina).